Sequelae jangka panjang tina COVID-19

Jennifer Mihas biasa mingpin gaya hirup aktip, maén ténis sareng leumpang di sabudeureun Seattle.Tapi dina Maret 2020, anjeunna nguji positip pikeun COVID-19 sareng parantos gering ti saprak éta.Ayeuna anjeunna bosen leumpang ratusan yard, sareng anjeunna ngalaman sesak napas, migrain, aritmia sareng gejala anu ngalemahkeun anu sanés.

Ieu sanés kasus anu unik.Numutkeun kana Pusat Pengendalian sareng Pencegahan Panyakit AS, 10 dugi ka 30 persén jalma anu katépaan ku SARS-CoV-2 ngalaman masalah kaséhatan jangka panjang.Seueur diantarana sapertos Mihas, gejala pengkuh ieu, anu katelah sekuel akut inféksi SARS-CoV-2 (PASC) atanapi, langkung umum, sekuel jangka panjang COVID-19, tiasa hampang atanapi cukup parah pikeun nganonaktipkeun, mangaruhan ampir sadaya sistem organ dina awak.

news-2

Jalma anu kapangaruhan sering ngalaporkeun kacapean ekstrim sareng nyeri fisik.Seueur jalma kaleungitan rasa atanapi bau, otakna ngalambatkeun sareng teu tiasa konsentrasi, anu mangrupikeun masalah umum.Para ahli hariwang yén sababaraha pasien anu sekuel jangka panjang COVID-19 moal pernah pulih.

Ayeuna, sekuel jangka panjang COVID-19 beuki sorotan.Dina bulan Pebruari, National Institutes of Health ngumumkeun inisiatif $ 1.15 milyar pikeun nangtoskeun panyabab sequelae jangka panjang COVID-19 sareng milarian cara pikeun nyegah sareng ngubaran panyakit.

Nepi ka akhir bulan Juni, langkung ti 180 juta jalma parantos nguji positip pikeun SARS-CoV-2, sareng ratusan juta deui kamungkinan katépaan ku SARS-CoV-2, kalayan ubar anyar dikembangkeun pikeun ngatasi sajumlah ageung. kamungkinan indikasi anyar dina ubar.

PureTech Health ngalaksanakeun uji klinis fase II tina bentuk deuterated pirfenidone, LYT-100.Pirfenidone disatujuan pikeun fibrosis pulmonal idiopatik.Lyt-100 nargétkeun sitokin pro-radang, kalebet IL-6 sareng TNF-α, sareng ngirangan sinyal TGF-β pikeun meungpeuk déposisi kolagén sareng formasi tapak tatu.

CytoDyn keur nguji na CC motactic chemokine reséptor 5 (CCR5) antagonis leronlimab, antibodi monoklonal IgG4 humanized, dina percobaan fase 2 50 urang.CCR5 aub dina sababaraha prosés kasakit, kaasup HIV, multiple sclerosis, sarta kanker métastatik.Leronlimab parantos diuji dina uji klinis fase 2B / 3 salaku pangobatan tambahan pikeun panyakit pernapasan dina pasien anu gering kritis sareng COVID-19.Hasilna nunjukkeun yén ubar ngagaduhan kauntungan kasalametan dibandingkeun sareng pangobatan anu biasa dianggo, sareng ulikan fase 2 ayeuna bakal nalungtik ubar salaku pangobatan pikeun sababaraha gejala.

Ampio Pharmaceuticals parantos ngalaporkeun hasil fase 1 anu positip pikeun cyclopeptide LMWF5A na (alanyl diketopiperazine aspartic), anu ngubaran peradangan anu kaleuleuwihan dina paru-paru, sareng Ampio nyatakeun yén péptida naékkeun mortalitas sadaya-sabab dina penderita gangguan pernapasan.Dina uji coba Fase 1 anyar, pasien anu ngagaduhan gejala pernapasan salami opat minggu atanapi langkung bakal dikaluarkeun mandiri di bumi nganggo nebulizer salami lima dinten.

Synairgen di Inggris nganggo pendekatan anu sami pikeun nambihan sequelae COVID-19 jangka panjang kana uji klinis fase 3 SNG001 (kaseuseup IFN-β).Hasil tina panilitian fase 2 ngeunaan ubar nunjukkeun yén SNG001 aya mangpaatna pikeun perbaikan pasien, pamulihan, sareng ngaleungitkeun dibandingkeun sareng plasebo dina dinten ka-28.


waktos pos: 26-08-21